De SDE++ voor 2021 gaat open vanaf 21 september 2021 tot en met 14 oktober 2021. Er is een budget van 5 miljard euro beschikbaar.

Meer informatie over de SDE++: voorlichtingsfilm SDE++

Wilt u deze subsidie aanvragen? Wij kunnen deze aanvraag kosteloos verzorgen, incl. advies omtrent uw aansluiting en integratie in/op uw gebouw: info@abgsolar.nl / 0187 669724

 

created by dji camera

 

 

SDE++ opent op 24 november 2020, u kunt dan weer inschrijven voor uw project.

ABG SOLAR kan voor u de transportindicatie en alle andere benodigde zaken verzorgen om de aanvraag te kunnen indien. Het aanvragen van SDE++ subsidie is via ABG SOLAR kosteloos.

Meer info: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/stimulering-duurzame-energieproductie-en-klimaattransitie-sde/aanvragen-sde

 

Vanaf 29 oktober kunt u zich weer inschrijven voor SDE+ subsidie. U kunt dan inschrijven voor een subsidie van maximaal 9,9 cent per kWh voor een periode van 15 jaar.

SDE+ subsidie is bedoeld voor grootverbruikers (aansluitingen groter dan 3x80A). Met SDE+ subsidie krijgt u voor iedere kWh die u produceert een vaste vergoeding voor een periode van 15 jaar. Hiermee verdient u de panelen terug in 7 tot 8 jaar (gemiddeld).

SDE++ 2020

In 2020 gaat de SDE+ subsidie veranderen, of beter gezegd: verbreden. Vanaf 1 januari 2020 krijgen naast hernieuwbare energie ook CO2-reducerende technieken subsidie. Er zal in 2020 waarschijnlijk slechts één openstellingsrondes zijn, ergens rond de zomer. Vraag daarom in 2019 nog SDE+ subsidie aan voor uw project!

Meer informatie over SDE+ voor uw situatie? Neem vrijblijvend contact met ons op: 0187 669724  / info@abgsolar.nl

 

created by dji camera

 

Minister Wiebes van Economische Zaken heeft laten weten de salderingsregeling tot 2023 in stand te houden. Dat is drie jaar langer dan was voorzien in het Regeerakkoord.  De regeling zal daarna in stapjes worden afgebouwd om zo in 2030 te stoppen.

De salderingsregeling houdt in dat je op jaarbasis de opgewekte stroom van je zonnepanelen af kan trekken van je eigen gebruik. Je betaalt  hier dus niet voor, ook geen energiebelasting. Alleen over je netto verbruik (afgenomen stroom minus teruggeleverde stroom) betaal je de kosten voor het verbruik en de energiebelasting.

In maart 2019 hebben wij voor Fleuren Middelharnis 1596 JA SOLAR 310 Wp glas glas panelen geplaatst icm Huawei omvormers. Dit systeem zal per jaar zo’n 500.000 kWh gaan opwekken.

ABG SOLAR heeft begin maart constructiebedrijf Minderhoud Schipper voorzien van 385 S-Energy 300 Wattpiek zonnepanelen. De panelen zijn zowel aan de zuidkant als de noordkant geplaatst. In combinatie met SMA Core1 omvormers zal het systeem zo’n 100.000 kWh per jaar gaan opwekken.

ABG SOLAR heeft in februari in totaal 623 S-Energy zonnepanelen geplaatst op de daken van CureMare. Onder andere zijn de gebouwen van Nieuw Rijsenburgh, het ziekenhuis en de vliedberg voorzien van zonnepanelen.        

Afgelopen week zijn wij gestart met het plaatsen van 370 hoogrendement zonnepanelen bij Konijnendijk Mode in Zuid Beijerland.