Energieopslag voor wie interessant?

Energieopslag zal in de toekomst een steeds belangrijkere rol gaan spelen bij de energietransitie. Voor particulieren is energieopslag niet interessant aangezien zij de energie mogen salderen, zij gebruiken het net dus als een gratis opslag. Grootverbruikers kunnen zelf hun energie inkopen en verhandelen via een energieleverancier maar ook zelfs op de handelsmarkten voor energie. Energieopslag is voor deze groep weldegelijk interessant aan het worden.

Wilt u meer weten over energieopslag? Wij kunnen u informeren over:

  • Zelf energie opslaan voor eigen gebruik
  • Zelf handelen met uw energie op de APX en onbalansmarkt
  • Inzetten van batterijen als reserve vermogen
  • Batterijen als noodstroomvoorziening

Onze systemen zijn geschikt voor grootverbruikers en zijn verkrijgbaar in de range van 50 – 1000 kW. De investering ligt dan tussen de € 700,- en € 800,- ex BTW per kWh, afhankelijk van de gewenste specificaties.

Energie coöperatie

In samenwerking met Elektro Westhoeve, Rabobank, Energieke Regio en tal van ondernemers is ABG Solar bezig met de ontwikkeling van een energie coöperatie op het eiland Goeree Overflakkee. De nieuwe energie coöperatie wil de duurzaam opgewekte elektriciteit van de deelnemers (veelal zonnepanelen) binnen de eigen coöperatie verhandelen en zelfs eventueel opslaan voor later gebruik. Op deze manier is geen energieleverancier meer nodig en blijft alle duurzame energie binnen de regio!

Meer informatie over de coöperatie volgt binnenkort. Nieuwsgiering? Mail of bel ons gerust.